Snart dags för Dundret Runt!

Tidigare än väntat har vi fått ett rejält vårväder här i Gällivare. Solen steker på med sina höga plusgrader och inte klagar vi så länge snön håller sig kvar.
Nattkylan gör att vi har en väldigt hård botten under snön, vilket gör att vi kan åka skidor fast till Kebnekaise om vi vill. Kan man tänka sig något bättre än en vår i Gällivare!?

Våra skidåkare har på våra senaste tävlingar presterat på väldigt hög nivå och de flesta är nöjda. Såklart finns det fall där allt inte gått att förutse eller hantera. Men det hör till sporten och nya tag kommer att tas. I det store hela så kan vi nog enas om att vi kan vara väldigt nöjda efter ett Junior SM med flera pallplaceringar, toppresultat, samt individuella toppningar.

Snart börjar vi återigen närma oss ett säsongsslut och komma in i en lite lugnare tid mentalt. De flesta tränar på och samlar sol- och fjälltimmar för att orka ta sig ann ett nytt träningsår med motivationen på topp.

Dundret Runt är något som tidigare endast varit ett motionslopp men som sen några år tillbaka även haft en tävlingsklass. I år toppar de allting och kör med en prispott på 10 000 svenska riksdaler till vinnarna i både herr och damklassen. SJUKT!

Här nedan ser ni några härliga bilder tagna bland annat på spåren runt Dundret, både innan och efter att pistmaskinen hunnit runt. Med positiv inställning blir även ett pass med 2 dm snö på spåren ett av de bästa på hela året!:-)

unnamed (5)

unnamed (4)

unnamed (3)

unnamed (1)

unnamed (2)

Senaste inläggen