Läsårets första skolveckor

Oktobermånad har knackat på dörren och vi summerar läsårets första skolveckor och blickar framåt mot det kommande. Händelserika veckor har vi att rapportera om med minnen och intryck som vi kommer leva på länge.

Men vi börjar från början… Inspark i slutet av augusti och vi hälsade våra nya ettor välkomna! Rullskidrace uppför vår kära 5:an väg var en välbekant upplevelse för våra gamla elever men en tuff start för våra nya. Lekar och korvgrillning avlöste den tuffa inledningen och våra elever fick bland annat gruppvis koreografera en egen dans. 

      

 Första skolveckan fick vi besök av Martina Höök SSF och Emma Lindblom RF som hjälpte oss att arbeta med temat Den hållbara skidåkaren. Under två dagar varvades föreläsningar med grupparbeten. Bra och viktig kunskap fick vi till oss under dessa dagar. Vi har även haft uppstart för vårt häsoteam med syfta att främja ett hälsosamt och sunt klimat och idrottande hos oss. Denna satsning gör vi tillsammans med alpinisterna.

Våra ettor, tvåor och treor har varit på träningsläger i Kiruna. Lägret var uppskattat av våra elever med dagstripp till Nikkaluokta som lägrets höjdpunkt.

Våra fyror har varit på en något längre resa, nämligen till Whistler, Kanada. En resa som innehöll allt från bra träning i fantastisk natur, till bungyjump, björnobservationer och social samvaro som har skapat minnen för livet! Vår skola har ett utbyte med British Columbia Ski Team, så tanken och förhoppningen är att de kommer att och besöka oss i slutet på mars. Sedan får vi se om detta kan bli ett återkommande utbyte.   

   

Nu är hösten här på riktigt och vi börjar så smått längta till snön…

 

Senaste inläggen