Läger rapport Vuokatti

Förra veckan var våra elever från årskurs 2 till 4 i Vuokatti, Finland! Fokus låg på mängdträning och  att eleverna skulle få skidvana i tunneln. Förhållanden var mycket bra! Snön i tunneln byttes innan vi kom och på fredag gick det till och med att åka skidor ute för dem som ville.

Som varje år kördes skidgångsintervaller i skidbacken och backracet mot de finska elever på klassiska rullskidor. Där tog Sverige både segern i herr- och damklassen. Den dock mest prestigefyllda tävlingen hade eleverna på onsdag kväll. Klockan 20.0o var det dags för volleyboll matchen Sverige – Finland! Förra året blev det en mindre positiv upplevelse för eleverna så i år var de framförallt revansch sugna elever på den svenska planhalva. Tjejerna kämpade på riktig bra. De visade att de har förbättrat tekniken men framför allt teamwork! Så kunde de vinna ett set. Även om segern gick till Finland så var det en stor förbättring! Killarnas match kan man beskriva som en  tung däckare. 2-2 stod det i set när den femte var tvungen att påbörjas. Sverige tog de första 2 poängen när plötslig det oväntade hände! En efter en släcktes belysningen och matchen var tvungen att avbrytas i mörkret. Finnarna hävdade att det stängs av automatiskt men rykten kom upp att känslan av att förlora mot våra svenska elever var för hemskt för våra finska vänner att en av de finska eleverna smög iväg och släckte. Hur som helst var det grymt spännande och kul!

Och vi ska komma ihåg att vi fick bästa service i Vuokatti som vanligt och det var ett kanon samarbete med det finska Skidgymnasiet. Tack Suomi och bra jobbat av våra elever som visade bra fokus under hela lägret! Nedan ser ni lite bilder!

//DS

IMG_2184

 

IMG_2183

IMG_2189

IMG_2177

IMG_2175

Senaste inläggen