Juletider!

Bild1Första advent har varit.  Butikernas skyltfönster pyntas hejvilt och i Malmberget tänder man återigen sitt julpynt i stan, vilket som vanligt hängt uppe året runt, detta mest troligt för att spara på onödigt arbete med att plocka bort dem, då man ändå inte kan använda sig av det någon annan gång på året.

Vinterskidskolan arrangerades av Gustav och Anton, vilket resulterade i att ett femtiotal ungdomar hittade till våran underbara vinterort. Dagarna för dem har bestått av många och hårda skidpass ledda av våra duktiga tre-fyror, samt kvällsaktiviteter och hotellhäng.

De flesta av skidåkarna på gymnasiet ägnar nu tre av sina lugna kvällar åt att ta skoterkort, för att förhoppningsvis kunna dra upp fina spår med spårkallen i deras byar framöver. Här odlas alltså inga sportskoterfantaster.

I mitten av veckan åker de flesta mot Östersund, som kommer att bjuda på distanstävling i klassisk stil, samt en fristilssprint. Förhoppningsvis hittar många en bra känsla där, och om inte så beställer vi den till framtiden, vilket borde göra Japarov och Bauer oroliga.

Förövrigt så fortsätter veckan efter Östersund med träningslära, pepparkakstävlingar, och stenhårda myspass.

*Bilden är från förra helgen då en av tränarna begav sig söderut mot Sveriges vackraste kommun ett fjortontal mil söderut! 🙂

Senaste inläggen