Tränare

Lina Andersson

För många (eller några😊) år sedan gick jag själv här på skidgymnasiet i Gällivare. Gymnasieåren här betydde grymt mycket, och la grunden till att jag en dag lyckades med ett av mina stora mål, att ta OS- och VM-medaljer. Men främst betydde åren här glädje och gemenskap. Åren på skidgymnasiet är en av mina bästa och roligaste perioder i livet, vilket jag tror jag delar med många. Att nu, efter avslutat elitkarriär, kunna dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter här på skidgymnasiet i Gällivare känns väldigt bra.

Kontakt: 070-397 42 81
lina.andersson@lapplands.se

Lisbeth Larsson

Jag har arbetat på skidgymnasiet i Gällivare i drygt 15 år. Under dessa år har jag samlat på mig massor av erfarenheter och kunskap. Min egen idrottssatsning började inom längdskidor som 6 åring och fortsatte så småningom även inom friidrotten. Jag var tävlingsaktiv till och med 30 års åldern. När det var dags att utbilda mig läste jag på idrottshögskolan i Umeå till idrotts- /engelska lärare och senare till specialidrottslärare inom längdskidor. Med min utbildning i kombination med min långa erfarenhet som skidgymnasietränare känner jag att jag har mycket att dela med mig av och jag lär mig fortfarande hela tiden 😊 I övrigt älskar jag djur och natur i alla dess former.

Kontakt: 070-304 68 67
lisbet.larsson@lapplands.se

Helena Lundkvist

För sju år sedan tog jag själv studenten här på Gällivare skidgymnasium. Åren här var några av mina bästa och roligaste i livet, mycket glädje och gemenskap och många vänner för livet. Efter mina fyra år här i Gällivare flyttade jag till Umeå och läste tränarprogrammet med inriktning mot idrottspsykologi, idrottsfysiologi, och idrottsmedicin. Parallellt med studierna elitsatsade jag på längdskidor och tillhörde idrottshögskolans träningsgrupp i Umeå i fyra år. Efter mina studier i Umeå flyttade jag till Älvsbyn, där jobbade där som tränare ett år innan flyttlasset gick till Gällivare. Jag är nu inne på mitt andra år som tränare i Gällivare, och det känns jätteroligt att åter vara tillbaka här på skidgymnasiet och jobba som skidtränare.

Kontakt: 073-699 98 58
helena.lundkvist@lapplands.se

Andrea Wickbom

Jag är född och uppväxt i Boden där jag började arbetslivet inom försvarsmakten. Jag åkte sedan till Umeå för att läsa tränarprogrammet med inriktning mot idrottspsykologi, idrottsfysiologi och idrottsmedicin. Därefter flyttade jag upp till Jokkmokk och fick äran att börja arbeta här, vilket kändes kul och otroligt spännande! Det är det än idag. Med mina erfarenheter från elitsatsning mot skidorientering bidrar jag med nya infallsvinklar och tankesätt.

Kontakt:
andrea.wickbom@lapplands.se


Hampus Lindblom

Kontakt: 073-699 43 46
hampus.lindblom@lapplands.se